Historien om hur det började..

Jag skulle vilja säga att allt är min idé, men det skulle tyvärr vara en liten lögn. 
Namnet Dumma Dator kommer från det uttryck som många frustrerade datoranvändare använt under åren jag jobbat med IT-support. Det här är er förtjänst, ni har berättat för mig att detta behövdes. Egentligen skulle namnet innehållit betydligt fler kraftuttryck, men jag filtrerade bort svordomarna, det lät lite bättre så här.

Jag är övertygad om att många känner igen sig i uttrycket att tekniken bara krånglar och inte gör som de vill att den skall göra.

Jag har fått möjligheten att jobba med tekniken och jag förstår hur den fungerar, samtidigt så älskar jag kontakten med människor och såg att det fanns ett behov av en IT-fredsmäklare som kan förklara på ett förståeligt sätt hur dumma datorer, telefoner, skrivare eller routrar fungerar.

Jag som startat Dumma Dator heter Eric, är ursprungligen från Göteborgsområdet, men hamnade i Skånes sydvästra hörn tillsammans med min hemlängtande sambo 2016. Så en liten dos Göteborgshumor kan nog ha funnits med när det här projektet skissades fram 😉  

Jag är nog en av de där som är uppväxta med tekniken nära omkring sig. Farmor och Farfar drev en klassisk Radio/TV/Foto affär och där fanns alltid massor av spännande saker att titta på. Min pappa skaffade en dator när jag var i 6-årsåldern och antagligen föddes något teknikintresse där. 

I vuxen ålder har det blivit ett antal år inom IT-support på stora företag och att bli släktens IT-fixare var ju en titel jag nog fick rätt tidigt. När jag lade ihop pusselbitarna att jag förstår tekniken och att jag är uppväxt med företagandet på nära håll så var det ett litet steg till att starta en egen IT-verksamhet. 

Frågan var bara när och inte om

2021 var det dags, stjärnorna stod rätt, jag var redo.  

Resan med att rädda världen/landet från krånglande teknik börjar i Vellinge längst ner i Sveriges sydvästra hörn, sedan är det bara att jobba sig uppåt och befria hela landet från krånglande teknik. Ett litet steg åt gången! 

 

/ Eric Danzén